Wednesday, December 21, 2011

RUN FOR YOUR HEART


Last week, di KTHO ada anjurkan 1 program yang sangat bermanfaat kepada kesihatan kita.. “RUN FOR YOUR HEART”. I pun join la aktivivti ni,,, mula-mula agak segan sebab tak ramai sangat budak 1st year yang join. Ramai student 4th year la.. tapi it’s ok.. sebab kitaorang pun enjoy.


Yang menarik tentang program ni, orang kutang upaya OKU pun join. Rasa beruntung dapat jumpa mereka, walaupun fizikal tak berapa sempurna, tapi diaorang masih mahu join this activity. Mereka sangat bersemangat, dan yang paling unik, masa mereka menyanyi kan lagu NEGARAKU. Sangat unik,,mereka gunakan pergerakan yang sangat comel. I pun ingat sedikit cara pergerakan mereka. Sangat teruja. 


nampak tak yang angkat-angkat tangan tuh.. (CARA OKU TEPUK TANGAN) sweet!!!
 Selepas larian, ada booth yang buka untuk belajar bahasa isyarat,, rasa nak join,,tapi berbayar, the time tu memang tak bawak duit yang banyak. Yuran RM 150. Boleh tahan la mahal nye, tapi kalau join memang berbaloi la kan. Sebab kita ada keunikan banding orang lain. 
Memang have fun jugak la,, sebab after run, ada banyak booth,, derma darah KPH, kami cinta kucing, cancer, dan banyak lagi gerai-gerai makanan. Dalam banyak-banyak gerai, ada jugak gerai Usahawan KTHO, ada yojjke, daus, mael, dan budak-budak lain. Mereka jual fries dan air-air…bagus-bagus cari duit tok kolej. Lastly, thank you to all member’s yang participate mengendalikan aktiviti ni. Sangat member manfaat kepada semua..
OKE LALALAA….

No comments: