Wednesday, March 27, 2013

New Look 2013

Assalamualaikum...

 This time I nak story mory about my new look for this 2013.. Bukan lah apa sangat.. sekadar untuk memberi semangat pada diri sendiri sahaja.. Semua insan di muka bumi ni, sangat meinginkan sebuah perubahan dalam diri mereka.. senang kata macam penghijrahan, berubah dari kurang baik kepada yang lebih baik..Alhamdulillah berkat nasihat dan sokongan keluarga, sedikit perubahan telah berlaku dalam diri ku.. Walaupun sedikit, tapi tetap ada perubahan.. Kesedaran bermula apabila ditegur cara berpakaian.. Jadi perubahan bermula.. Mungkin tidak sesempurna muslimah yang lain, tapi aku tetap mencuba.. 

 Dalam perubah, ramai yang aku jadikan model dalam aspek pakaian.. CC to Dena Bahrin. she's the best icon for me,, even she same age,, she got married and was pregnant girl... Sangat teruja dengan cara dan kecomelan beliau.. Cara dena bergaya pun tak lah over mana,, just be a nice girl... I wish I can be just like her... Walaupun nak jadi diri sendiri...
 Bak kata UAI, perempuan ni memang tak sah kalau tak ada bunga-bunga..(x pandai loghat) Biarkan saja perempuan dengan bunganya, asalkan perempuan tahu batas auratnya.. memang lumrah hidupnya suka bergaya.. Aku pegang kata-kata UAI tuh sebagai main of my target of my hijabs.. Berfesyen lah kamu, as long as kamu tutup semua aurat kamu ikut jalanNya....
 Dalam menjalani pelbagai perubahan, aku mendidik diri untuk menyayangi sesuatu.. Nak bela kucing, tapi aku hanya suka pada anak kucing,,kalau kucing yang sudah besar aku takut.. Lagi pun roomates geli dengan binatang berbulu.. So ambil jalan mudah dengan menanam pokok.. Pokok bernama Mary (french marigold) Tak sabar nak tunggunya bertunas.. Dalam masa yang sama, aku besarkan mary dengan bacaan ayat-ayat Nya selepas solat magrib.. Harap mary dapat hidup subur nanti... 

Tarikh tanam : 25/03/13
 Sebagai tambahan,, ni time ber tweet...saja-saja kata begitu dan tak sangka ada yang respond begitu...malu...memang dah lama nak dapatkan G.Note tuh..cakap dengan ayah x dapat,,so ckp dengan tweet jela...

OKE SELAMAT SEMUA...LALALAA

2 comments:

Siti Latifah Abd Kadir said...
This comment has been removed by the author.
Siti Latifah Abd Kadir said...

looking forward your successful of flower planting.